激光脫毛的原理

激光脫毛的原理是,通過可控的合適能量的脈沖光被毛囊組織汲取,精確地破壞毛囊中的兩個重要組成部分,即毛凸和毛乳頭。應用寬光譜技術,提供一種柔和非介入性的療法, 其發射的特別波段強脈沖光可穿透皮膚直達毛囊深部,從而使毛囊溫度迅速升高直至凝固壞死,達到保持永久性祛除毛發的效果。

出trip最煩就係成日要處理毛毛...dermes激光脫毛技術只追撃毛囊內黑色素,由根底去除毛毛,只需一年六次就可以去除深色毛毛,達到永久白滑效果。與其成日要用剃刀處理毛毛,倒不如去dermes做六次激光脫毛同毛毛永不相見啦~ Minnie同Jade就將啲毛毛交咗俾dermes,睇吓佢地嘅分享~

  激光脫毛技術已被認證可在數次治愈後,對生長期的毛發達到保持永久性脫除的效果,治愈的具體次數和皮膚和毛發的類型等很多因素相關。激光脫毛一般需要三至五次,有的人甚至次數更多一些,因為毛發生長周期有三個階段:生長期、退行期、休止期,只有處於生長期的毛發才能有效地被去除。而這三種生長周期的毛發同時存在,所以要達到比較徹底的脫毛必須經過幾次治療。

成日喺網上見到有人將dermes vs medilase做比較,咁岩見到MediLASE賣廣告可以免費試做激光脫毛,心思思想去試下,點知得到個唔好嘅經歷,兩者服務都差好遠!就算我只係黎試做,dermes會做哂成part,但MediLASE就只係局部篤一兩下。

  秋天,正是紫外線較弱的季節,求美者容易進行術後防曬工作。經過秋冬兩季的激光脫毛治療,徹底除去多餘體毛,等下一個夏天到來,大家就可以放心穿清涼的夏裝了。

  小編寄語:現在你知道為什麼秋季做激光脫毛正是時候了吧?常常在夏天受體毛困擾的求美者趕緊抓住時機,為下一個美美的夏天做准備咯。
1、比基尼脫毛前勿用脫毛膏、脫毛霜及其它化妝品,脫毛前潔身沐浴。

  2、到整形醫院後找有經驗的醫師就診。首先確定比基尼部位脫毛區及范圍,因為脫毛是永久性的,一定范圍脫毛才有美容效果。

絲打們可能心大心細唔知dermes vs medilase去邊間脫毛好D,我覺得最重要係睇脫毛效果同安全性,所以我都做左d research比較下。dermes用TKS「選擇性光熱技術」進行脫毛療程,呢項技術只針對黑色素同毛囊,唔傷皮膚,仲有FDA安全認可。

  3、治療後,在治療部位會有輕微的灼熱感並會出現毛發的變白、變黑或變焦和毛囊周圍皮膚較輕的紅斑,此屬正常應有反應。如有必要,可做10-15分鍾的局部冷敷以緩解或消除紅熱現象。比基尼區脫毛後應避免暴曬陽光。

  4、比基尼區脫毛後存在於治療區域的殘留毛樁可在24小時後予以刮除,也可待其幾天後自行漸次脫落。極少數人治療後有可能出現結痂、水泡或暫時性色素改變。如果出現,請配合醫生做相應治療。

睇到好多blog比較dermes vs medilase嘅脫毛效果,未做之前本身對激光脫毛無咩concept,只係唔想再做毛孩。dermes嘅治療師好細心咁同我解釋脫毛原理,原來根據美國FDA嘅定義,永久效果係指接受脫毛之後,可以減慢生長週期同長效減少毛髮。

  5、每次脫毛20天左右要及時到整形醫院複查,醫師會確定脫毛效果並根據具體情況安排下一次脫毛時間及脫毛范圍,直至徹底解決。

Facebook留言板
您可能有興趣
客服信箱